Kormos Lilla - coach

Találd meg a hivatásod!

Találd meg a hivatásod!

3 inspiráló videó, ami segít a váltásban!

Érzed, hogy nem vagy jó helyen? Keresed a hozzád illő állást? Meríts inspirációt ettől a három előadótól!

2019. január 03. - K_Lilla

Ha a munkahelyeden minden egyes napot csak rutinból nyomsz végig, de nem élvezed a feladatokat, és nem találsz benne értelmet, hasznosságot, könnyen fásulttá, unottá válhatsz. Még ha tudod is, hogy ideje lenne lépni, a biztos megélhetést, a viszonylagos sikert nehéz feladni valami bizonytalan és távoli célért. Ha belül érzed, hogy változásra lenne szükséged, de kéne valami, ami beindítja a fantáziád, és kimozdít a holtpontról, az alábbi három videót ajánlom. 

brooke-cagle-65601-unsplash.jpg

Az első videóban Mel Robbins beszél arról, hogy ne "az életed értelmét", vagy a nagybetűs "Szenvedélyt" keresd, hanem egyszerűen azokat a tevékenységeket, melyekben lelkesnek, energikusnak érzed magad. Ennek az érzésnek a felfedezése a legjobb út a karriercélod megtalálásához.

 

Scott Dinsmore előadásában kifejezetten a karrierváltásra koncentrál, és az ahhoz szükséges 3 tényezőt mondja el. Hangsúlyozza az önismeret fontosságát karrierváltás előtt, és javasolja, hogy feszegessük határainkat, mert abból önbizalmat nyerhetünk. (Ez utóbbit azért ne vigyük túlzásba. Az előadó egy hegyi túrán balesetben életét vesztette.)

 

A harmadik videóban Dr. Ivan Joseph önbizalom-szakértőtől megtudhatod, mi szükséges ahhoz, hogy sikeres legyél egy adott témában, munkakörben - bár ő sportolókkal foglalkozik, de a megállapításai a karrier célokra is vonatkoztathatók. Remek példákat hoz arra is, hogy mennyit számít a kitartás, és mi mindent érhetünk el, ha nem adjuk fel, és a kudarcok ellenére próbálkozunk tovább.

 

Ha többet olvasnál a karrierváltásról, a következő cikkeimet ajánlom figyelmedbe:

10 jel, hogy ideje váltanod

 3 kérdés karrierváltás előtt

3 gyakran felmerülő kétség a karrierváltással kapcsolatban

 

Kormos Lilla, coach

 

Ha te is karrierváltáson gondolkozol, hasznos segítséget nyújthat a "Karrierváltás Sikeresen" című, ingyenes e-bookom, amelyben összeszedtem, mi mindent érdemes végiggondolnod a döntés meghozatala előtt, és milyen lépéseket ne hagyj ki, hogy a váltás sikeres legyen.

A tanulmányt itt érheted el.

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatascoach.blog.hu/api/trackback/id/tr7214531502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása