Kormos Lilla - coach

Találd meg a hivatásod!

3 kérdés karrierváltás előtt

2018. július 21. - K_Lilla

Az alábbi kérdések segítenek, hogy eldöntsd, a karrierváltás-e a te utad.

Összhangban áll-e a munkád az értékeiddel? Ha elgondolkozol azon, hogy mit is tartasz fontosnak az életben, rájöhetsz, hogy a jelenlegi munkád nincs összhangban ezekkel. Például ha fontos számodra, hogy minél több időt tölts a családoddal, és aktív részese legyél az életüknek, de reggeltől estig az irodában vagy és hétvégenként is túlórázol, akkor érdemes elgondolkodni, hogy ez a munka boldoggá tesz-e téged? Ha régebben fontos volt számodra a presztízs, a magas életszínvonal, de azóta változtál és más dolgok váltak fontossá, akkor meggondolandó, hogy olyan munkát végezz, ami már a megváltozott értékrendedet tükrözi.

hunters-race-408744-unsplash.jpg

Összhangban áll-e a munkád a képességeiddel? Van-e olyan képességed, kompetenciád, ami kifejezetten az erősséged, de a szakmádban nincs igazán szükség rá, nem tudod hasznosítani? Ha a legnagyobb erősséged a kreativitásod, akkor érthető, ha rosszul érzed magad egy adminisztratív pozícióban. Ha szeretsz előadni, prezentálni, a figyelem középpontjában lenni, de egész nap excel táblázatokat gyártasz a gép előtt, akkor nem vagy jó helyen.

helloquence-61189-unsplash.jpg

Milyen képességek szükségesek a jelenlegi szakmádhoz? Te rendelkezel ezekkel? Vagy van olyan, ami kifejezetten gyengeséged? Tudnád-e ezt fejleszteni, és szeretnéd-e? Lehet,hogy azért érnek kudarcok, mert lenne még hova fejlődni, és ilyenkor érdemes lehet energiát ráfordítani a tanulásra, önképzésre. A kérdés, hogy ha megszereznéd az adott kompetenciát és ezáltal sikeressé válnál a munkádban, akkor elégedett lennél-e?

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged a döntés meghozása előtt, kattints ide.

Kormos Lilla, coach

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatascoach.blog.hu/api/trackback/id/tr1614126403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.