Kormos Lilla - coach

Találd meg a hivatásod!

Karrierváltás, vagy csak egy másik állás kéne?

2018. július 20. - K_Lilla

Ha elbizonytalanodtál, hogy a szakmádban egyáltalán van-e keresnivalód, lehetséges, hogy csak a jelenlegi munkahelyeden nem vagy jó helyen. Egy másik állásban, de ugyanabban a pozícióban viszont megoldódnának a problémáid, és jönnének a sikerek. Miből döntheted el, hogy a munkahelyeddel vagy a munkáddal van a gond?

mimi-thian-737030-unsplash.jpg

  1. Úgy érzed nem becsül meg a főnököd? Ha nem kapsz elismerést a munkádért, az nagyon demotiváló lehet, és elbizonytalaníthat, hogy egyáltalán ezzel kell-e foglalkoznod. De tényleg egy ember visszajelzésére akarsz hagyatkozni ennek eldöntésében? Lehet, hogy más főnök, más körülmények között elégedett lenne ugyanazzal a teljesítménnyel, vagy tudna támogatni abban, hogy többet hozz ki magadból.
  2. Kapsz-e tőle támogatást? Kérhetsz-e? Ha nem fordulhatsz hozzá, amikor a munkád végzése során elakadsz, akkor egyedül maradsz a problémával, így kudarcként élheted meg, hogy valamit nem sikerült megoldanod. Pedig lehet, hogy nem is neked kéne…
  3. A kollégáid bírálnak, elégedetlenek veled? Próbáld meg végiggondolni, vajon jogos kritikáról van szó, vagy valami más ki nem mondott indíték áll a háttérben? Mi mond el az általuk mondott kritika róluk?
  4. Tudsz-e fejlődni, újat tanulni? Lehet, hogy azért kezdtél el a karrierváltáson gondolkodni, mert a jelenlegi állásodban már nincs semmi kihívás, rutinból megy minden, és elkezdtél unatkozni. De mi van, ha egy másik cégnél még sok újat tanulhatnál a szakmáról? Új impulzusok érnének, új szakmai kapcsolatokat köthetnél, másik területen mélyíthetnéd el a tudásod, és ez ismét érdekessé tenné számodra a munkád?
  5. Van-e előrelépési lehetőség? Lehet, hogy egy komolyabb pozíció már megadná azt a kihívást, ami most hiányzik, csak erre a mostani munkahelyeden nincs lehetőség.
  6. Hagynak-e, hogy olyan módszerrel, tempóban dolgozz, ahogy az neked komfortos? Lehet, hogy azért éled meg kudarcnak a munkád, mert nincs összhangban a személyiségeddel. Ha te szeretnél mindent megtervezni, végiggondolni, de a főnököd állandóan siettet, akkor azt gondolhatod, hogy benned van a hiba, pedig csak más a munkatempótok. Ha pedig nem csak azt mondják meg, hogy mit, hanem azt is megszabják, hogyan, az a korlátozás szintén elveheti a motivációdat és az önmagadba vetett hitedet.
  7. Mi az oka, ha sikertelenséget élsz meg? Automatikusan magadban keresed a hibát, pedig lehet, hogy a szervezet jelenlegi működéséből fakad, hogy nem érsz el olyan eredményeket, amelyeket kitűztél. Vizsgáld meg, hogy a saját teljesítményeden kívül mi minden befolyásolja még a kívánt cél elérését. Ha ezek a szervezeti működés velejárói, akkor nem másik szakma, hanem legfeljebb másik állás után érdemes nézned.

 Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged a váltásban, kattints ide.

Kormos Lilla

karrier coach

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatascoach.blog.hu/api/trackback/id/tr114125743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.