Kormos Lilla - coach

Találd meg a hivatásod!

Neked „kiváló” a kommunikációs készséged?

Introvertált vagy és állást keresel, de úgy érzed, nincs "kiváló kommunikációs képességed", így nem felelsz meg az elvárásoknak?

2018. július 19. - K_Lilla

Az álláshirdetésekben a leggyakoribb elvárás a „kiváló kommunikációs készség”. De mit is jelent ez a kifejezés? Egészen másféle kommunikációra van szüksége egy sales-esnek, egy újságírónak vagy egy tanárnak. Mindhárom esetben kiemelten fontos a jól kommunikálás, de míg egy sales-es pozíció esetében a szóbeli kommunikáció, a meggyőző- és tárgyalási készség számít, addig vannak pozíciók, melyekben az íráskészség, írásban való érthető, lényegre törő kommunikáció az elengedhetetlen. Lehet, hogy te épp nem vagy erős a kapcsolatteremtés terén, és a prezentálástól is kiráz a hideg, de ettől még lehetsz kiváló kommunikátor írásban, vagy szóban kisebb csoport előtt. A kommunikációs képesség része a világos, érthető fogalmazás, a hatékony információ átadás, a diplomáciai érzék, vagy akár egy társalgás célirányos vezetése is.  Sőt, az egyik legfontosabb eleme a kommunikációnak a hallgatás képessége, az odafigyelés, a beszélő mondanivalójának (és non-verbális jeleinek) megértése.

rawpixel-669607-unsplash.jpg

Álláskereséskor érdemes végiggondolni, hogy az adott állás betöltéséhez vajon milyen típusú kommunikációra lesz szükség? Ha egész nap telefonálni kell, és ismeretlenekkel kapcsolatot teremteni, az energiával tölt fel, vagy már a gondolat is rémisztő? Ha várhatóan sokat kell majd fogalmazni, e-maileket írni, az jelent-e problémát? Kell-e majd prezentálni, vagy megbeszéléseket vezetni? Ha tisztában vagyunk saját kommunikációs stílusunkkal, erősségeinkkel, érdemes azoknak megfelelő állást keresni, és a jelentkezéskor vagy állásinterjún is kiemelni, hogy mit is jelent esetünkben a kiváló kommunikáció, miben is vagyunk mi igazán jók.  

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatascoach.blog.hu/api/trackback/id/tr3214123019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.